UVC stråler

Hva er UVC stråler?

UVC-stråler er en type ultraviolette stråler med en bølgelengde på mellom 200 og 280 nanometer. Disse strålene er i stand til å drepe bakterier og andre mikroorganismer ved å ødelegge strukturene av DNA- og RNA-molekyler i disse organismene.

UVC-stråler kan genereres av spesielle lamper og er svært effektive når det gjelder å eliminere mikroorganismer i miljøer som blir sterilisert, for eksempel i medisinske anlegg, laboratorier og matproduksjonsanlegg.

Når UVC-stråler treffer en bakterie eller andre mikroorganismer, absorberer de energien i strålene, som skaper kjemiske reaksjoner i DNA- og RNA-molekylene, som fører til at de blir brutt ned og ødelagt. Som et resultat mister organismene evnen til å utføre livsviktige funksjoner, og de dør etter kort tid.

På grunn av sin evne til å drepe bakterier og andre mikroorganismer på en rask og effektiv måte, blir UVC-stråler stadig mer anvendt i ulike bransjer for å opprettholde en høy grad av sterilisering i miljøer der hygiene er av stor betydning.